ΚΤΗΜΑ ΠΕΡΕΚ





Η απολυτη γαστρονομικη εμπειρια , σε συνδιασμο με τη φυσικη ομορφια ειναι το ΚΤΗΜΑ ΠΕΡΕΚ . Βρισκεται στα συνορα των νομων Θεσσαλονικης - Χαλκιδικης στο χωριο Μονοπηγαδο , μιση ωρα απο την πολη της Θεσσαλονικης και λιγα λεπτα απο το μοναστηρι του Αγιου Παισιου στη Σουρωτη 

Ενα εστιατοριο - πολυψωρος φτιαγμενος με μερακι που προσφερει αυθεντικες γευσεις που ξυπνουν αναμνησεις και αναβιωνουν την παραδοση . Αγνες πρωτες υλες απο τοπικους παραγωγους δοσμενες με χειροποιητες τεχνικες που περνουν απο τον ξυλοφουρνο δημιουργωντας τεραστια γαστρονομικα επιτευματα . Ο Ποντος η Σμυρνη και η υπολοιπη Ελλαδα κανουν μια μαγευτικη παρελαση μεσα απο τα πιατα του εστι;τοριου στο ΚΤΗΜΑ ΠΕΡΕΚ .




Το εχω επισκεφθει μερικες φορες και παντα φευγω με τις καλυτερες εντυπωσεις . Το ιδιαιτερο πιατο ειναι το περεκ , γνωστη ποντιακη πιτα που παραγεται απο φυλλα προψημενα στο τζακι και το φτιαχνουν εκεινη τη στιγμη μπροστα στο πελατη με την γευση που επιθυμει ο καθενας . Εγω ειμαι fan της αλμυρης εκδοσης ( υπαρχει και γλυκια ) .  Επισης must ειναι και τα χειροποιητα ζυμαρικα 


Στα ορεκτικα θα βρει ο πελατης , σισλι κιοφτε , ντολμαδακια , φωλια σκορδατης μελιτζανας , φουστουρον ( ποντιακη ομελετα απο αβγα ελευθερας βοσκης ) , στα κυριως χιουνκιαρ μπεγιεντι , μαυρο χοιρο , μαντι , κοτσι , τραχανας ξινος και γλυκος , διαφορες σαλατες ,και τελος τα περιφημα γλυκα , με επικεφαλη το κιουνεφε , τα γλυκα του κουταλιου , και το παγωτο καιμακι πολιτικο 

Τελος θα αναφερω την υπαρξη παραδοσιακου παντοπωλειου που υπαρχει στις εγκαταστασεις του κτηματος δημιουργημα του συνεταιρισμου γυναικων Μονοπηγαδου για την αγορα των προιοντων 

Τα λογια ειναι περιτα για να περιγραψουν την εμπειρια της επισκεψης στο κτημα  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις