ΑΝΑΡΤΗΣΗ 170 - ΕΛΛΑΔΑ
Αυτο το μικρο ταπεινο blog που δημιουργηθηκε ενοψη καραντινας κορονοιου για να διοχετευσω καπ ου τα συναισθηματα μου λογω της πολυμηνης κλεισουρας και στη συνεχεια για να αποτυπωνω και να αποταμιευω τις γαστρονομικες εμπειριες ( δικες μου και των φιλων μου ) εφτασε σημερα της 170 αναρτησεις . Δεν με ενδιεφερε και δεν με ενδιαφερει να το προβαλω να το διαφημισω γενικα , στο διαδικτυο σε διαφοα sosial σε αλλους φορεις η σε ιστοσελιδες . Ειναι το δικο μου παιχνιδι , η δικη μου εμπειρια και το απολαμβανω , διαβαζωντας το και ενημερωνοντας το . Δεν ειμαι επαγγελματιας του ειδους και δεν εχω καμμια σχεση με αυτα , απλα η αγαπη μου για τις γευσεις και την γαστρονομια με οδηγησε σε αυτο και τιποτε αλλο
Ενας καλος μου φιλος μου ειπε " ισως ειναι λιγο εγωιστικο να κρατας ολες αυτες τις εμπειριες μονο για σενα , πρεπει να τις μοιραστεις με τον κοσμο " του απαντησα " Οκ εχεις δικιο αλλα το blog αυττο ειναι ανοιχτο για τον καθενα " μου λεει " πρεπει να το πρχωρησεις να το κανεις οδηγο γευσης για καθε ενδιαφερομενο , να το προβαλεις να το μοιραστεις με τον κοσμο " Με προβληματισε , ειναι δυσκολο να το τρεξω επαγγελματικα , Οι δικες μου επαγγελματικες υποχρεωσεις ειναι πολλες και ο χρονος πολυτιμος Αλλο χομπυ και αλλο δουλεια
Τελος παντων σημερα γιορταζουμε τις 170 αναρτησεις και τα 4 χρονια λειτουργιας , παρα τον ερασιτεχνισμο που διακρινει αυτο το blog εχουμε αναρτησεις γευσεων απο ολο τον πλανητη , απο Βραζιλια , Πακισταν , Χονγκ-Κονγκ , Ισπανια , Ιταλια , Μργαλη Βρετανια, Τουρκια , Γερμανια, Αυστρια , Ουγγαρια , Γαλλια , Δανια , απο ολες τις χωρες της Βαλκανικης χερσονησου , κ.α μα πανω απο ολα εχουμε ΕΛΛΑΔΑ . Οι ελληνικες γευσεις απο καθε σημειο της χωρας μας .
Αλλωστε ειμαι πεπεισμενος πλεον οτι η ελληνικη κουζινα ειναι παρα πολυ μπροστα . Εχωντας πρωταγωνιστη τη Μεσογειο με επιρεασμους απο Μικρα Ασια , Ποντο ,Καπαδοκια και γενικα γευσεις ανατολιας βαδιζει μια πορεια πρωτοπορου . Ναι κανει πρωταθλητισμο η Ελληνικη γευση στη παγκοσμια γαστρονομια , εχωντας βασικα στοιχεια το λαδι , το τυρι ( εννοω τη φετα ) , τα λαχανικα κ.α
Επισηες οι ελληνες σεφ διαπρεπουν εντος κι εκτος συνορων και δημιουργουν διαφημιζωντας την χωρα μας , τις γευσεις και τον γαστρονομικο πολιτισμο μας . Ομως η γαστρονομια μας σε ολα τα επιπεδα προχωραει και παρουσιαζει θεαματικα αποτελεσματα . Η αγαπη για την δημιουργεια , οι εξαιρετικες πρωες υλες η φαντασια μας , η ανεπαναληπτη κληρονομια μας οριζουν αυτα τα αποτελσματα
Ποσο μεγαλη γαστρονομικα ειναι η Ελλαδα δεν εχω λογια να περιγραψω τι να πρωτοειπω τα νησια μας , η ενδοχωρα , η Αθηνα , η Θεσσαλονικη , η Ελληνικη επαρχια . Οσες αναρτησεις και αν δημιουργησω δεν θα καλυψω την γαστρονομικη Ελλαδα
Πληροφοριακα σε αυτο εδω το blog θα βρειτε αναρτησεις απο νησια ( Κρητη , Ροδο, Σαντορινη , Ιονια νησια κ.α ) μεγαλουπολεις ( Αθηνα , Θεσσαλονικη ,Πατρα ) απο την Ελληνικη επαρχια και ειναι λιγες να αποτυπωσουν την πραγματικοτητα
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου