ΑΝΑΜΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πηρε ΦΩΤΙΑ η Δυτικη Θεσσαλονικη με την καινουργια γαστρονομικη προταση που ακουει στο ονομα ΑΝΑΜΑ και ειναι στον Ευοσμο . Γιατι αναμα ΄??? γιατι ολα στην κουζινα ξεκιναν απο το αναμα της φωτιας και εκει παραπεμπει η ονομασια . Το φαγητο θυμιζει την κουζινα της γιαγιας στο χωριο δοσμενο ομως με πινελιες gourme. Εχει τεσσερις μηνες ζωης το εν λογω εστιατοριο κσι το εχω εχω επισκεφθει ουκ ολιγες φορες , αποφασισα να γραψω για αυτο αφου ειμαι απολυτα βεβαιως για αυτο που βλεπω εκει
Οι δημιουργοι ( και οι ιδιοκτητες ) ειναι τα παιδια του U-BAR οι αδερφοι Πανος και Μανωλης Λαζιδης με ολη την ομαδα τους και εχωντας σεφ τον Αλεξανδρο ( σεφ ΝΤΟΜΑΤΑ- SANI ) δημιουργησαν εναν ονειρεμενο χωρο απο αλλη διασταση . Προκειτε για μια κλειστη αυλη που θυμιζει πολυτελες σαλε στην Ελβετια και παραλληλα σου προσφερει την ζεστασια του χωριατικου σπιτιου . Το οξύμωρο της υποθεσης ειναι οτι το ΑΝΑΜΑ ειναι ζεστη θαλπωρη το χειμωνα και ανασα δροσιας το καλοκαιρι
Το menu που επιμελειτε φυσικα ο Αλεξανδρος ειναι ονειρεμενο και το υποστηριζουν οι εξειρετικες ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ . ( γνωριζοντας τον... αρρωστο κρεοπωλη που ψωνιζουν καταλαβαινω τα υπολοιπα )
Στα πρωτα πιατα θα βρει κανεις λαχταριστα στριφτοπιτακια με μελι, μελιτζανες στη φωτια , λουκανικο με γραβιερα και τριλογια μουσταρδας , καροτακι ψητο με κρεμα τυριου και διαφορα αλλα που μου ειναι αδυνατο να απαριθμησω ενα - ενα , στις σαλατες εχω ξεχωρισει , το ντακο απο χαρουπι , τα φασολακια με τυρι , μπουρατα , χωριατικη δροσερη ( ολα απο ολφρεσκα λαχανικα )
Στα κυριως που εχει για ολα τα γουστα καιτις απαιτησεις υπαρχουν καπνιστο κοτοπουλο ( καπνιζεται για ωρες πριν σερβιριστει) , χιουγκιαρ ( μοσχαρι με μελιτζανα ), σασλικ , συκωτι μοσχου , rib-eye , αρνακι στο φουρνο , κριθαρωτο γαριδας , γκαργκανελι με σολωμο , νιοκι σπανακι τυρι , χριστοψαρο κ.α
Επισης αν καποιος επιθυμει μια ποικιλια - ουζου θα βρει στο ΑΝΑΜΑ γαβρο μαρινατο , γαριδα σαχανακι , μπουγιουρντι , σκουμπρι , χταποδι σχαρας με φασολια , ντολμαδακια κ.α
ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΓΕΥΣΕΩΝ ειναι πολλες και απογειωνουν τους ουρανισκους των πελατων , οι συνδιασμοι ειναι εκπληκτικοι , δεν ειναι αλλωστε τυχαια τα συνεχη sold out στο συγκεκριμενο εστιατοριο .
Το ΑΝΑΜΑ ηρθε και ξεκινησε να γραφει ιστορια στην γαστρονομια της Θεσσαλονικης ,κατι που σιγουρα δεν ειναι ευκολο γιατι η πολη ειναι πολυ αυστηρη σε αυτο . Ομως το πραγμα εδω μιλαει απο μονο του και δειχνει τον δρομο .
Σιγουρα θα επανελθω και με αλλη αναρτηση για το ΑΝΑΜΑ γιατι δεν τα εχω πει ολα και δεν γινετε αυτο που ζει καποιος στο εν λογω εστιατοριο να περιγραφει σε μια αναρτηση
ΑΝΑΜΑ εδω η γαστρονομια παιρνει αλλη ΔΙΑΣΤΑΣΗ
KΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 10 ΕΥΟΣΜΟΣ 56224
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου