ΑΚΡΑ - ΑΘΗΝΑ
Ειναι μια καινουργια προσπαθεια των δυο εξαιρετικων σεφ του ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΚΑΚΗ ( γνωστο απο την Μουργα και την συνΤροφη και του υπερζαχαροπλαστη ΣΠΥΡΟΥ ΠΕΔΙΑΔΙΤΑΚΗ ( Ourse ,ΔΑΝΑΗ και ΣΠΟΝΔΗ ) οι οποιοι πραγματικα με τρυφερους χειρισμους και σεβασμο στηνπρωτη υλη δημιουργουν αριστουργηματα
Το μενου του καταστηματος αλλαζει μεσημερι βραδυ και προσαρμοζεται στις πρωτες υλες που βρισκει ο σεφ στην αγορα . Αυτο δειχνει το μερακι και την μανια του για τις γαστρονομικες δημιουργιες . Η αληθεια ειναι οτι παραγγειλλα ολο το μεσημεριανο καταλογο μειον τρια πιατα που ειχαν τελειωσει . Αρα η δοκιμη ηταν καθετη οπως και ολο το μενου-γευσιγνωσιας γλυκων .
Ψωμι χωριατικο , αλμυρα νερο τοματας αγουρελαιο λεμονι ,κοκκαλι ωμο καμμενο με καρβουνο ,φασολακια ψητα αυγο μελατοξηρο ανθοτυρο , μελιτζανα ψητη με τρουφα , κολοκυθακια γεμιστα με ρυζι και ροφο αυγολεμονο, σπαγγετι κατσικακι τρουφα , κοκκορας στα καρβουνα με κοφτο χυλοπιτακι, σεσκουλα κρεμα πατατας με γιαουρτι ,τερινα μαυρου χοιρου τονος τατακι ψωμενο brioche , στο τελος ο σεφ μας εφερε μια γαριδομακαροναδα και ξεχωριστα τα κεφαλια γαριδας τελος πανδαισια γλυκων που αν περιγραψω θα χασουν την αξια που ενοιωσα απο τις γευσεις ( απλα δειτε τις φωτο και πηγαινετε να τα δοκιμασετε )
ΑΚΡΑ ...λοιπον εξαιρετικη προσπαθεια απο τους δυο σεφ , επαναστατικη κουζινα θα ελεγα με πολυ καλα αποτελεσματα , ο μεσα χωρος του εστιατοριου εχει φοβερη αποψη , με ανοιχτες τις κουζινες και τις σχαρες , τα κοριτσια στο σερβις ευγενεστατες και πολυ εξυπηρετικες , παουσιαση του μενου παρα πολυ καλη
Το συγκεκριμενο εστιατοριο ξεκινησε δυνατα και πιστευω θα γραψει ιστορια στην γαστρονομικη Αθηνα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου