ΚΥΡ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΛΥΚΑ / ΑΝΩ ΠΟΡΟΙΑ
Απο την προσφατη επισκεψη μου στα Ανω Ποροια Σερρων αποκομισα μια γευστικη εμπειρια πολλων αστερων και ανακαλυψα τον θυσαυρο των γλυκων και τον αρχοντα της ζαχαροπλαστικης . Μα ειναι δυνατον σε ενα χωριο 900 κατοικων να υπαρχει ενας τετοιος θυσαυρος ??? ΝΑΙ ειναι δυνατον
Στα Ανω Ποροια στην πλατεια του χωριου υπαρχει ενα κλασικο ζαχαροπλαστειο ο Αντωνης . Το επισκεφθηκαμε απογευματινες ωρες . Ο κυρ Αντωνης ειναι ενας καλοσυνατος ηρεμος ανθρωπος περιπου στα 60 με μια ηρεμια στο χαρακτηρα του που στη μεταδιδει αμεσως. Στην καταγωγη ειναι μισος Σμυρνιος και μισος Κωνσταντινουπολιτης , δημιουργει πραγματικα γευστικα εργα τεχνης . Στηριζει πολλα στα παραδοσιακα τοπικα προιοντα ( με κεντρικο πρωταγωνιστη το βουβαλισιο γαλα ) αλλα και στο οτι ολα παιρνουν απο τα μαγικα του χερια .
... Δεν με ενδιαφερει να πουλαω ποσοτητες ... μου λεει .... φτιαχνω ενα ταψι κιουνεφε , ενα ταψι γαλακτομπουρεκο τη μερα ... μου ξαναλεει με ηρεμη φωνη
Δοκιμαζω κιουνεφε και ξαφνικα βρισκομαι στον 7ο ουρανο . Οσοι με παρακολουθουν γνωριζουν οτι ειμαι λατρης του κιουνεφε και εχω δοκιμασει αυτο το γλυκο σε παρα πολλα μερη ( ειδικα στην Τουρκια ) Αυτο το κιουνεφε του Αντωνη ειναι το καλυτερο που εχω φαει στη ζωη μου .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου