CTC - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΟΤΙΝΗΣ
O Αλεξανδρος Τσιοτινης ανηκει στην dream team των νεων Ελληνων σεφ . Ο 35χρονος σεφ ( γεννηθηκε το 1986 ) μαθητης του Γιαννη Μπαξεβανη θεωρειτε ο ζωγραφος της γαστρονομιας . Τρεις φορες βραβευμενος με χρυσο σκουφο και 1η θεση στη μεσογειακη ζωνη του διεθνη διαγωνισμου S.PELEGRINO YOUNG CHEF OF THE YEAR 2015 με το πιατο " ριζες της Ελλαδας " ( μαρινατη σαρδελα αρωματικη σαλατα κινοα σως αμπελοφυλλο και αφρο yuzu ). Εκανε πρακτικες στο Παρισι στον ALAIN PASSARD και στον MICHEL BRAS οι οποιοι και οι δυο ειναι κατοχοι 3 αστεριων michelin, την λατρεια του για την μαγειρικη αναζωπυρωσε ο ARNAUD BIGNON (Σπονδη) που δουλεψε μαζι του . Εργαστηκε στο ΝΟΜΑ στην Κοπεγχαγη που θεωρειτε το καλυτερο εστιατοριο του κοσμου .
Θα ανφερω χαρακτηριστικα σουπα βελουτε καλαμποκι αρωματισμενη με αστακο αφρο τρουφας και περγαμοντο , μοσχαρι angus περασμενο απο τα καβουρνα με topinambour , μαυρο σκορδο φουντουκια , παεγια απο πατατα με καπνιστα μυδια καλαμαρι και χταποδι οπως φυσικα και το πιατο που προανεφερα και του χαρισε την πρωτη θεση στο διεθνη διαγωνισμο .
Η μαγειρικη τεχνη του Αλεξανδρου Τσιοτινη ειναι μια επανασταση , δεν φυλακιζεται σε περιορισμενα ορια εχει φαντασια εχει παρον αλλα εχει και μελλον .....Θερμα συγχαρητηρια
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου