Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ... ΒΙΕΝΝΗ

 Η Βιεννη ειναι ενα ταξιδι στην τεχνη γεματο μουσικες απο Μοτσαρτ, Στραους , Μπετοβεν, ενα παραμυθι που περιλαμβανει πολυ απο τη βασιλισσα Σισσυ εχει συμβολο τον καθεδρικο ναο του Αγιου Στεφανου και μια αυρα που αγεται και φερεται στην ατμοσφαιρα του Αυστριακου ουρανου μαγικη .

Ιστορικα η σχεση της Βιεννης με την Ελλαδα ειναι στενοτατη . Το Ελληνικο στοιχειο ηταν παντοτε παρον στα πεπραγμενα της Βιεννης .Ηταν η βαση του Ρηγα Φεραιου , εκει δημιουργησε τον Θουριο και την Χαρτα της Ελλαδας . Ο διαφωτιστης Ανθιμος Γαζης εφημεριος του Αγιου Γεωργιου της Βιεννης μαζι με τον Ιωαννη Καποδιστρια ιδρυσαν εκει την Φιλομουσο εταιρεια . Αλλωστε ηταν κοντα γεωγραφικα στην Ελλλαδα.


Σημερα στην Βιεννη ζει ως αλλος Ανθιμος Γαζης ....ο σεφ Κωνσταντινος Φιλιππου. Σε ηλικια μολις 41 ετων ο γεννημενος στο Γκρατς απο Ελληνα πατερα (καλαματιανο) και αυστριακη μητερα  ανατρεπτικος σεφ εχει καταφερει πραγματα που αλλοι θα χρειαζοταν δυο ζωες... Περασε απο το Gordon Ramsay (3 αστερια michelin), το le gavroche  του Μισελ Ρου (2 αστερια michelin) και  Αrzak στο Σαν Σεμπαστιαν  ( 3 αστερια  michelin)     και  στη  συνεχεια  δημιουργησε   το RESTAURANT "KONSTANTIN FILIPPOU" στη Βιεννη το οποιο κατορθωσε απο το 2013 μεχρι το 2018 να αποσπασει 2 αστερια michelin τα οποια διατηρει μεχρι σημερα



Η επισκεψη στο Konstantin Filippou αποτελει μια ιεροτελεστια , το πυροτεχνημα των γευσεων ειναι εμφατικο και οι ελληνικες γευσεις φωναζουν απο πιατο σε πιατο που ερχοντε σχεδιασμενα αριστουργηματικα . Ενα εξαιρετικο fine dining εστιατοριο που εξιταρει τον πελατη 

Στην συνεχεια ο μαγος σεφ Κωνσταντινος Φιλιππου δημιουργησε το BOUFES ενα bistro επισης με συνδιασμους  ελληνικων γευσεων  το οποιο μπηκε και αυτο στη λιστα της michelin με bib gourmant

 ..μπιφτεκι με κριθαρακι με φετα γιαουρτι μελιτζανες και κυμινο, ταραμας με το χαβιαρι ,χταποδι με φαβα ,τραχανας με ντοματες και αγκιναρες , γαριδες σαγανακι 


ΔιεύθυνσηDominikanerbastei 17, 1010 Wien     Τηλέφωνο+43 1 5122229 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις