ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ ΓΕΥΣΕΩΝ-ΚΡΑΣΙΩΝ
Ο συνδιασμος του φαγητου με το αναλογο κρασι ειναι ολοκληρη επιστημη .Απαιτει γνωση των φαγητων (οξυτητες γευσεων κλπ) και των συστατικων των κρασιων . Οταν πετυχουμε τον ΤΕΛΕΙΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ τοτε εχουμε την ΜΑΓΕΙΑ και το ταξιδι στο ονειρο της γευσης !!!!
Δεν ειμαι ουτε σεφ ,ουτε σομελιε ,εμπειρικα μπορω να μεταφερω καποιες γνωσεις μου απο την καθημερινοτητα ,οι οποιες με καταλληλες δοκιμες απο σας μπορουν να σας οδηγησουν σε μια gourme εμπειρια και στον συνδιασμο που θα αρεσει στον καθενα
ΨΑΡΙΚΑ - ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Εδω πολλοι ανθρωποι (ειδικα στην χωρα μας) τα συνδιαζουν με ουζο η τσιπουρο . Αν ομως θελεις να το συνδιασεις με κρασι τοτε αυτο θα πρεπει να ειναι λευκο . Τα ψαρια εχουν εντονη οξυτητα αρα λευκο κρασι . Στην Ισπανια καποιοι τα συνδιαζουν με σαμπανια (το χω δοκιμασει στην Βαρκελωνη και μου αρεσε) .
ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ
Εδω μιλαμε για μοσχαρι και χοιρινο .Υπαρχει εντονη πλουσια γευση ,ο συνδιασμος φωναζει κοκκινο κρασι (δυνατο και μεστο ακομα καλυτερα )
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ- ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
Εδω ο συνδιασμος ειναι λευκο κρασι .Αν ομως τα πουλερικα ειναι απο κυνηγι ( τα λεγομενα αγρια) θα σας προτεινα και ενα ελαφρυ κοκκινο κρασι . ( το χω δοκιμασει και μου αρεσε )
ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ-ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Τα αλλαντικα και τα λουκανικα μπορουν να συνδιαστουν με μπυρα (αν προκειτε για ποικιλια ) .Εγω τα εχω συνδιασει και με ουισκι (μιλαμε για συγκεκριμενη περισταση ). Αν ομως μιλαμε για κρασι ...μιλαμε για κοκκινο ελαφρυ .
ΤΥΡΙΑ
Αναλογα με τον τυπο του τυριου εχουμε τα κατωθι ...Κιτρινα τυρια - γραβιερες- κασερια χρειαζεται κοκκινο εντονο κρασι , τα μαλακα τυρια με ροζε ,τα κατσικισια και γενικα τα σκληρα θα τα συνδιαζα με λευκο
Επισης ως απεριτιφ πριν απο γευμα θα προτεινα ελαφρυ ροζε , οπως ροζε θα προτεινα και με οσπρια και λαδερα ( εγω γενικα δεν πινω κρασι με τα τελευταια )
Αυτα ολα που προανεφερα ειναι βασικοι κανονες βεβαια ειναι περι ορεξεως και τι .......γαργαλαει καλυτερα τον ουρανισκο ....Εγω σε αλμυρα και παστα (σκουμπρι ,λακερδα,κολιο, γαβρο μαρινατο) , σε καυτερη πιπερια ,σε τουρσια ΔΕΝ βαζω ποτε κρασι !!!!! βαζω τσιπουρο !!!!
Αυτοι ειναι οι κανονες της δικης μου γευσης !!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου