ΒΑΡΟΥΛΚΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σημερα θα μιλησουμε για την ιστορια της Ελληνικης Γαστρονομιας ,δηλαδη θα μιλησουμε για το ΒΑΡΟΥΛΚΟ και τον ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ .Αστερι michelin απο το 2002 ,χρυσους σκουφους απο το 1993 ,και σημερα βραβειο Ελληνικης κουζινας 2020.
Ετος ιδρυσεως 1987 ,τοπος ιδρυσεως οδος Διστομου στον Πειραια , μαζι με το ΒΑΡΟΥΛΚΟ ιδρυθηκε και η κουζινα του Λευτερη Λαζαρου ,μια μαγειρικη θαλασσινη κουζινα που εμφανιστηκε για πρωτη φορα σε μενου γαστρονομικου εστιατοριου . Το ΒΑΡΟΥΛΚΟ αφου μετακινηθηκε στον οδο Δεληγιωργη και μετα στην Πειραιως ,εχει εγκατασταθει στο μικρολιμανο .... σε εξαιρετικη τοποθεσια !!!!!
Τι να πει κανεις για το ΒΑΡΟΥΛΚΟ για το σερβις ,την εξυπηρετηση ,τις απολυτα καθηλωτικες γευσεις , τον τεραστιο αρχοντα και δημιουργο Λευτερη Λαζαρου (τον ανθρωπο που αποθεωσε την πεσκανδριτσα οταν ολοι την περιφρονουσαν και την εκανε σουπερ-σταρ με σεληνο και κρεμμυδια) τα λογια ειναι περιτα ....να το περιγραψουν, .Το εχω επισκεφθει κατα το παρελθον .Τελευταια επισκεψη απο τον γιο μου Τασο (σας ειπα τα μηλα πεφτουν κατω απο τη μηλια ) τον περασμενο Δεκεμβριο φυσικα με αριστες εντυπωσεις (απο οπου καποιες φωτο)
Ταρταρ μπαρμπουνι με πιπερια Φλωρινης ,σταφιδα και πουδρα απο αυγοταραχο μεσολογγιου - ταρταρ καραβιδας-εκλερ με μαριναρισμενο λαβρακι και φυκια wakame-μπεργκερ σφυριδας σε μπριος με μελανι σουπιας ντοματα κονφι τυρι τσενταρ κρεμυδι και μαγιονεζα με καπνιστη φαβα - φαγκρια - χριστοψαρα και τοσα αλλα ευφανταστα και γευστικα πιατα που απογειωνουν τους ανθρωπινους ουρανισκους εδω και τοσα χρονια
σε ευχαριστουμε Λευτερη Λαζαρου για την προσφορα σου !!!!!
Διεύθυνση: Ακτή Κουμουνδούρου 54, Πειραιάς 104 35 Τηλέφωνο: 21 0522 8400
φωτο( καποιες δικες μας και καποιες απο το σαιτ του εστιατοριου)














Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου